KIMO panakota z jagodnim pirejem
Sestavine:
- 500 ml sladke smetane
- 50 g sladkorja
- 1 vanilin sladkor
- 2 lističa želatine
- KIMO bučno olje
Priprava panakote:
Smetano, sladkor in vanilin sladkor zmešamo skupaj in kuhamo na zmernem ognju tako dolgo, da zavre.
Ko zavre, znižamo temperaturo in kuhamo še približno 7 minut ob neprestanem mešanju.
Po 7 minutah kuhanja smetane, le-to odstavimo.
V še toplo smetano umešamo lističa želatine dokler se ne raztopita, ter 2-3 jedilne žlice bučnega olja.
Panakota je končana. Nalijemo jo lahko v razne modelčke ali kozarčke, ter jo ohladimo.
Priprava jagodnega pireja:
500g svežih jagod operemo, narežemo na majhne koščke ter stresemo v kozico.
Dodamo 50g sladkorja, ter 2 vanilin sladkorja.
Jagode na zmerni temperaturi in ob nenehnem mešanju kuhamo dokler se ne zmehčajo.
Jagodni pire vlijemo v kozarce s panakoto.
Po želji sladico okrasimo, majhen namig iz naše strani, posujte sladico z zdrobljenimi bučnimi semeni. Sladica bo še okusnejša!
Pa dober tek!